Informatie

Geschreven op 28/12/2023

Controlekaarten

De individuele deelnemers en de leiders van de groepen, ontvangen per wandeldag bij het startbureau in Kulturhus de Breehoek een controlekaart waarop hetzelfde nummer voorkomt als op het bewijs van inschrijving. Aan het einde van elke wandeldag wordt deze weer ingeleverd bij het startbureau. U krijgt dan automatisch het kaartje voor de volgende dag mee.

Starttijden

De individuele 10-kilometer-wandelaars (dus niet de groepen) kunnen starten vanaf 18.00 uur. Dan gaat het startbureau officieel open. Na de stempel kan men op pad gaan.
De groepen die de 10 kilometer lopen starten om 18.05 uur. Dit is om de individuele wandelaars de ruimte te geven.
De individuele 5-kilometer-wandelaars (dus niet de groepen) starten om 18.15 uur. De groepen die de 5 kilometer lopen, vertrekken vijf minuten later om 18.20 uur. Om 18.30 uur is het startbureau gesloten en kan men niet meer afstempelen. Houd de verschillende tijden in de gaten!

Verzamelen bij De Breehoek

Voor de veiligheid wordt een gedeelte van de parkeerplaats voor De Breehoek autovrij gemaakt. Een stuk parkeerplaats - bij het inrijden aan de rechterkant - wordt met hekken afgezet, waarachter (school)kinderen veilig kunnen verzamelen en opstellen. Het afzetten van dit gedeelte van de parkeerplaats is van 14.00 tot 21.00 uur op alle vier de dagen van de Avondvierdaagse. Dit betreft het gedeelte met oranje aangegeven op onderstaande kaart. De rest van de parkeerplaats blijft wel toegankelijk voor auto’s.

Gezien de drukte en de veiligheid vraagt het bestuur aan iedereen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar De Breehoek te komen. En parkeren kan ook langs de Breelaan, richting zwembad, waarna lopend naar het startpunt kan worden gegaan.

Laatste avond met Route van de Roem

Op de laatste wandelavond, de donderdagavond, komen de wandelaars aan in het park. De deelnemers verzamelen rond 19.30 uur op het gazon voor Huize Scherpenzeel. Na de prijsuitreiking volgt het defilé (Route van de Roem) achter het muziekkorps aan. Publiek is welkom langs de Route van de Roem. Zie onderstaande kaarten voor de verzamelplaats in het park van Huis Scherpenzeel en de route van het defilé. De medailles worden uitgereikt bij het eindpunt: De Breehoek. 

Terugblik op de vorige editie

De 43ste editie van de Avondvierdaagse Scherpenzeel kende een recordaantal inschrijvingen van 1019 wandelaars. Het werd een prachtige wandelweek. Terugkijken in enkele minuten? Klik dan hier voor de overzichtsfilm 2023. 

Op maandag liepen de deelnemers het ‘Rondje Akkerwinde’. Deze ging door de kleurrijke en groene nieuwbouwwijk Akkerwinde. En de 10 km liep door het buitengebied van Woudenberg. De wandelaars zijn flink in de watten gelegd door de plaatselijke ondernemers. Iedere dag ontvingen ze fruit en een andere traktatie, zoals een donut, snack en ijsjes.

Op dinsdag stond ‘Tochtje Veenschoten’ op de lijst. Het weer bleef precies goed en ook de sfeer zat er lekker in. De vrijwilligers van de EHBO Renswoude-Scherpenzeel moesten wel blaren behandelen, want met korte sokken is er snel eentje in de maak. Hun inzet wordt erg gewaardeerd! Als afsluiter kregen de wandelaars bij De Breehoek een muzikaal onthaal van muziekvereniging Caecilia.

Woensdag liepen de deelnemers  ‘Rondje Breehoef’. De route voerde nu naar het noorden van Scherpenzeel. Via het fietstunneltje bij het Willaer gingen de wandelaars naar de Voskuilerdijk en de Roffelaarskade. Boerderij Sniddelaar stelde voor deze avond het eigen erf open en de wandelaars mochten dus een uniek stukje route lopen.

Op donderdag vlogen er veel Vreemde Vogels over de ‘Route Polschesteeg’. Want iedereen mocht zich verkleden in het thema van PlattelandAnders: Vreemde Vogels. In het park, voor Huis Scherpenzeel, was ook veel publiek om de wandelaars in te halen. Daar zijn door burgemeester Marieke Teunissen en kinderburgemeester Bas van Dam de prijzen uitgereikt aan de mooist verkleedde wandelaars. De bekers en de tegoedbonnen van De Pitstop zijn meegenomen door: Knipperlicht (1e plek), Prinsessen (2e plek) en De Dorpsbeuk 5 en 10 km (3e plek).

Met deze superfijne editie in gedachten gaat de organisatie weer aan de slag met de komende Avondvierdaagse in 2024 van 3 tot en met 6 juni: zet in je agenda!

DSC 3901